fbpx Skip to content

Bordtennis


I 1920-årene fikk vi et nytt selskapsspill i Norge. Som mye annet, er bordtennisen adoptert fra England. Det startet i byene Oslo, Bergen og Sarpsborg (!?), men spredde seg veldig fort til resten av landet.

I bordtennis er det enkle regler. En ballveksling starter ved at en spiller kaster ballen opp til seg selv med den frie hånden og slår ballen i egen bordhalvdel slik at den spretter direkte over nettet og ned på motstanderens side (serve). Berører ballen nettet, må serven tas om igjen. Går serven i nettet eller utføres galt, vinner motstanderen ballvekslingen. I double skal serven gå diagonalt fra serverens høyre banehalvdel til motpartens høyre side. Deretter må ballen slås annenhver gang av spillerne på laget.

En spiller vinner ballvekslingen hvis motstanderen returnerer i nettet, ikke treffer bordet på motsatt side av nettet, treffes av ballen før den har passert bordkanten, berører bordet med den frie hånden eller berører nettet. Førstemann til 11 poeng vinner!  

For en gjeng på flere personer anbefaler vi at den som vinner blir stående. For de som venter er det ikke langt til nærmeste bar. Nyt en IPA, et godt glass rødt eller en cocktail mens du febrilsk psyker ut han i gjengen som har stått hele 4 kamper på rad!

Vi har flere bordtennisbord, så det er null stress å komme en stor gjeng og lage deres egen turnering med innledende runder og sluttspill. Våre ansatte hjelper selvsagt til med dette.

Pris: Kr 100,- per 30 min per bordtennisbord

NB! Det er ikke mulig å booke etter kl. 19.00. Ønsker du å besøke oss etter kl. 19.00 er det drop-in som gjelder.

Vil du booke flere spill samtidig, eller for en større gruppe?
Send mail til booking@raadhusetoslo.no

Scroll To Top